Melmøll og bekjempelse av denne

Har du problemer med melmøll?
Ta kontakt for en uforpliktende inspeksjon. Tlf. 913 81 160

Arten melmøll finnes over hele verden og den er spesielt glad i hvetemel, men den kan også spise andre kornsorter, frø, tørket frukt og lignende tørrmat. Dersom du ikke ønsker melmøll i boligen finnes det en rekke gode forebyggende tiltak du kan utføre.

Melmøll ankommer gjerne inn i boligen ved å gjemme seg i en melpose eller lignende. Oppdages dette tidlig nok kan man hurtig bli kvitt problemet ved å kaste posen eller plukke ut larvene. Om man ikke oppdager melmøll tidlig er risikoen at de sprer og etablerer seg på kjøkkenet. I disse tilfellene er det nødvendig å kontrollere alle tørre matvarer. Generelt skal man også være grundig i rengjøring, spesielt der det er litt vanskelig å komme til.

Om du vil hindre at melmøll kommer seg ned i posen, anbefaler vi at du oppbevarer alle dine tørre matprodukter i tette glass eller bokser. Det er også viktig å huske på at selv om alle matvarer er fjernet, kan det fortsatt gjemme seg pupper i sprekker i treverket. Vi anbefaler aldri at man bruker kjemiske midler for å bli kvitt melmøll, da den befinner seg på kjøkkenet.

Er du usikker på om du er angrepet av melmøll eller andre skadedyr, kommer vi gjerne en tur på besøk for å gjøre en inspeksjon. Denne vil avgjøre hva slags arter du har i boligen, og vi vil også gi råd og tips i forhold til bekjempelse.

Ønsker du å høre mer om bekjempelse av melmøll, er det bare å ta kontakt med oss.

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu