Skogmus i boligen


Dersom du har oppdaget små skogmus i boligen er du hjertelig velkommen til å kontakte oss for en uforpliktende inspeksjon slik at vi kan hjelpe deg med å bli kvitt museproblemet. Selv om en skogmus kan se ufarlig ut, gnager den på alt og kan derfor ødelegge strømledninger, isolasjonsmateriale, treverk, betong, vannrør, klær, mat osv.

Skogmus sørger i tillegg for å forurense din bolig med urin og ekskrementer. Det er viktig å ta problemet alvorlig dersom du oppdager skogmus, da disse også har potensiale til å overføre sykdommer videre til mennesker.

For å kunne avgjøre hvorvidt det er en skogmus eller ei, er det viktig å se på dens kjennetegn. Den kommer i alle farger og har en gulbrun flekk på brystet. I vekt varierer en skogmus mellom 8 og 28 gram og den kan bli mellom syv og ti centimeter lange. Halen er ca. 7-9 centimeter. Øyne og ører er store og en skogmus har spissere snute enn husmus.

Det er en rekke tiltak man selv kan gjøre for å unngå at skogmus kommer inn i boligen. Først og fremst er det viktig at man stenger alle sprekker og åpninger som er større en seks millimeter. Her kan man bruke metallnetting, metallplater og annet som ikke skogmus kan gnage seg gjennom. Videre fjerner du tilgang på mat og vann, husk å rydde søppel, kompost, høyt gress og busker.

Ønsker du høre flere tiltak mot skogmus, er det bare å kontakte oss, så skal vi hjelpe deg med problemet.

Vi tilbyr våre tjenester for deg som er i områdene; Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark, Østfold og Vestfold.

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu