Hoggorm

Hoggorm (Vipera berus)
Har du problemer med huggorm?
Ta kontakt på tlf. 913 81 160

For mange er hoggorm synonymt med frykt for gift og for bitt. Som vår eneste giftige slange er det bare naturlig at mange er engstelige for å møte hoggorm på turen i skogen. Dersom man blir bitt av en hoggorm bes man hurtigst mulig oppsøke nærmeste lege for rask behandling.

Selv om frykt for hoggorm er utbredt, skal man alltid huske på at den sjelden angriper og biter mennesker uten å bli provosert på den ene eller den andre måten. Når man blir bitt av hoggorm gjør det vondt, og for allergiske personer kan en bitt være farlig. For å kjenne igjen en hoggorm er det visse ting man kan se etter; den blir opptil 86 centimeter lang og har en grå, brun eller svart farge. Hoggorm har et sikksakkbånd langs ryggen som er lett gjenkjennelig, og kroppen er kraftig og litt stiv.

Du møter aldri hoggorm på vinteren for da ligger den i dvale, mens det er på vårparten at parringen skjer. Resultatet kommer først i juli-september da hunnen føder 1-21 unger.

Det er flere måter man kan bekjempe hoggorm på. Først og fremst er det viktig å stenge sprekker og hull i boligen slik at de ikke kommer seg inn. Man kan også med fordel fjerne busker, kratt, høyt gress, steinmurer og komposthauger i nærheten av huset. Hoggorm er fredet i Norge og det er ikke lov til å ta livet av ormen, med mindre det er fare for liv og helse. Derfor skal man fange en hoggorm som har gått seg bort og flytte den vekk fra bygninger og hageområder.

Vi tilbyr våre tjenester for deg som er i områdene; Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark, Østfold og Vestfold.

Ønsker du mer informasjon om hoggorm eller andre krypdyr, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu