Svart tremaur

(Lasius fuliginosus)

Har du problemer med svart tremaur?
Ta kontakt for en uforpliktende inspeksjon.Tlf. 913 81 160

Skade:

Kan komme inn for å finne mat på forsommeren. Kan også anlegge reir innendørs. Gnager ikke i treverk eller annet, men fuktige forhold rundt reiret kan gi råteskader.

Om svart tremaur:

Svart tremaur finner vi i Sørøst-Norge. Den kan forveksles med svart jordmaur men er annerledes ved at kroppen er skinnende svart. Arbeiderne hos svart tremaur er hakket større (4-6 mm lang) enn hos svart jordmaur (3-4 mm lang). I tillegg har svart tremaur en karaktersitisk lukt av appelsin, en lukt som blir fremtredende om man knuser en svart tremaur mellom fingrene.
Svart tremaur har vanligvis reir i hule trestammer og flere reir med egne dronninger kan henge sammen. Når svart tremaur bygger reir er de avhengig av en spesiell type sopp som fungerer som armeringsmateriale i reiret. Resten av reiret består av tørre planterester, jord og små partikler fra ved. Reiret kalles for et kartongreir og er karakteristisk for svart tremaur. Reiret kan eksistere i mange år. I tillegg til å være til sjenanse kan reir av svart tremaur inne i konstruksjoner føre til råteskader på grunn av de fuktige forholdene som reiret fører med seg. Vi kan hjelpe deg med å bekjempe svart tremaur.

Bekjemping svart tremaur:

1. Finne og fjerne reir (oppbryting av gulv og vegger kan bli nødvendig)
2. Utilgjengelige eller ulokaliserte reir bekjempes med forgiftet åte

Ta kontakt om du har noen spørsmål om svart tremaur

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu