Stokkmaur

Stokkmaur (Camponotus)

Har du problemer med stokkmaur?
Ta kontakt for en uforpliktende inspeksjon. Tlf. 913 81 160

Skade:

Boliger i skogsterreng med bartrær er mer utsatt for angrep av stokkmaur. Stokkmaur bygger bol i døde og døende bartrær, og kan etablere seg i hus som skadedyr.

Om stokkmaur:

Stokkmaur kan ved første øyekast minne om en rød skogsmaur. Dersom du ser nærmere på en stokkmaur vil du se at kroppen deres er kraftigere bygget. Samtidig er stokkmaur så godt som sorte. Den spiser ikke treverk, men finner mat ute i skogen. Dette er den største årsaken til at boliger i skogsterreng er mer utsatt enn andre.

Dersom din bolig er angrepet av stokkmaur vil du ofte kunne se en sti med maur. Dette er et av kjennetegnene, spesielt fordi de må hente mat andre steder enn fra treverk. Problemet er ofte at stiene kan gå under jorden, og derfor være godt skjult, men det kan kanskje forklare kraslingen i veggene eller hvorfor flygende maur samler seg i grupper på husveggen.

Bekjemping av stokkmaur:

Er du angrepet er det viktig at man finner bolet hvor dronningen holder til. I de drøyeste tilfellene har vi vært nødt til å bryte opp vegger og gulv. Når vi finner dronning-bolet behandler vi områdene med insektsmidler som dreper stokkmaur. Samtidig er det viktig å bytte ut treverket som er angrepet.

 

ABC Skadedyrteknikk AS er det trygge valget når du har behov for bekjempelse av stokkmaur. Vi har mange års bransjeerfaring, og vi kan derfor tilby profesjonelle metoder for å bli kvitt dine problemer. Våre tjenester innen bekjempelse av stokkmaur er basert på godt innarbeidede rutiner og omfattende kunnskap.

Vi dekker områdene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust og Vest Agder. Vi har vårt hovedkontor i Lier kommune i Buskerud.

Kontakt oss i dag dersom du er angrepet av stokkmaur!

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu