Maur og Veps til besvær

Har du problemer med maur og veps kan ABC Skadedyrteknikk AS helt sikkert hjelpe deg.

vi har lang erfaring med å fjerne maur, veps og andre skadedyr som kan være til skade eller sjenanse. I Norge er det hovedsaklig to typer veps som våre kunder har problemer med. Mens vi ser at det er langt flere typer maur som blir observert her til lands. Det regnes å være rundt 12 000 ulike arter maur. Heldigvis er kun 50 observert i hus og hjem.

Det tydeligste tegnet på at du plaget med maur:

I det du har maur i huset året rundt, er det på tide å reagere. Maur skal ikke være synlig for oss mennesker på vinterstid. Dersom du ser maur på denne årstiden gjelder det å gjøre de rette grepene for å ikke forverre problemet. Vi i ABC Skadedyrteknikk har lang erfaring og høy kompetanse på maur og vil kunne hjelpe deg på en effektiv og skånsom måte.

Vi tilbyr våre tjenester for deg som er i områdene; Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark, Østfold og Vestfold.

Et tips for å forebygge problemer med maur er å legge steiner ut fra grunnmuren. Samtidig er det anbefalt å ha det rent og ryddig i området utenfor boligen når dette er ansett som den største årsaken til at problemene med maur oppstår.

Jordveps kan bygge bol både over og under jorden.

Bolene er ofte laget av råttent trevirke som medfører at de får gulbrune striper. Det er kun en veps som overvintrer og det er naturligvis dronningen. Du kjenner igjen en jordveps ved at den er gul og sort, og samtidig sparsomt behåret. Dronningen er ca. 16-20 mm mens den vanlig arbeidende veps kun er 12-16 mm lang.

Ønsker du å bli kvitt denne type veps er det første tipset å fjerne vepsebolet.

Om ikke dette er mulig kan man kjemisk behandle bolet. I tillegg kan man sikre med fluenetting slik at ikke flere veps etablerer bol innendørs. Man kan også benytte feller for å redusere antall arbeidere i et område.

Den andre typen veps er kjempetreveps hvis larver utvikles over 2-3 år i veden av nyfelte bartrær og da spesielt gran. Selv om den ikke angriper gammel trevirke kan man oppleve at veps kryper ut av plankevegger i nybygde hus. Kjempetrevepsen er også Nordens største veps, men den gjør sjelden skade og behøver heller ikke å bekjempes.

Ønsker du mer informasjon om bekjempelse av maur og veps, er det bare å ta kontakt med oss.

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu