Hjortelusflue stikker sjeldent mennesker

Hjortelusflue (Lipoptena cervi)

Dersom du har hjortelusflue i hagen kan ABC Skadedyrteknikk AS bistå med å avhjelpe problemet.

Skade:

Kan stikke mennesker, men dette er sjelden.

Om hjortelusflue

Siden 1983 i rask spredning i Norge, finnes nå over store deler av Sørøstlandet. Man finner i dag hjortelusflue i Telemark og Buskerud. Mens ekspansjonen nordover ser ut til å ha stagnert etter Elverum-Trysil. Lever på elg, hjort og rådyr, sjeldnere dådyr. Hjortelusflua slår seg ofte ned på mennesket, hund og andre dyr, men vil ikke kunne utvikle seg der.

Hjortelusflue har ikke så stor tendens til å stikke, men den kan likevel være meget slitsom på grunn av dens tendens til å være frampå i perioden september til oktober, der mennesker gjerne bruker skogen mye i forbindelse med bær- og sopptur eller jakt. De kan ferdes i store mengder og sette seg i hår og skjedd samt på og innenfor klær. Den er ikke farlig for mennesker, men kan stikk kan føre til kløe. Samtidig som faren for bakterieinfeksjon er tilstede når man blir bitt av hjortelusflue.

Når først fluen har funnet seg en vert flyr den målrettet og rettlinjet mot verten, der den oppsøker hår og pels. Dersom en flue ikke har funnet en vert i løpet av 5 dager, dør de høyst sannsynlig. Fluen blir på verten hele sin levetid. Hjortelusflue kan være årsak til kløe og bakteriespredning.

Hjortelusflue er flat, krabbeliknende med kraftige klør på beina. De har vinger, men kaster vingene ved funn av vert. Hodet er bredere enn langt og antennen er små og sitter innsunket i små groper. Kroppslengden er 4,5-5 mm

Bekjemping av hjortelusflue

Bekjemping av hjortelusflye er ikke enkelt når man ikke kan benytte vanlige insektsmidler eller kan klemme den ihjel. Det beste er å knipe hjortelusfluen med fingrene og kaste den vekk. På den måten kaster den vingene, og kan ikke komme i kontakt med dyr eller mennesker.

ABC Skadedyrteknikk AS er spesialist på skadedyrbekjempelse. Vi baserer oss på moderne utstyr og solid spisskompetanse når vi bistår oppdragsgivere med skreddersydde løsninger. Med lang fartstid i bransjen vet vi akkurat hvilke løsninger som fungerer. Vi har kompetanse og kapasitet til å påta oss selv krevende oppdrag på området, og siden vår etablering har vi opparbeidet en stor portefølje av fornøyde kunder.

Vi dekker områdene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust og Vest Agder. Vi har vårt hovedkontor i Lier kommune i Buskerud.

Ta kontakt om du har noen spørsmål om hjortelusflue

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu