Saksedyr – ubehagelige i store mengder

Vanlig saksedyr (Forficula auricularia)

Har du problemer med saksedyr? 
Ta kontakt for en uforpliktende inspeksjon.
Tlf. 913 81 160

Skade:

Gjør ingen skade i privatboliger, men kan virke ubehagelige hvis det blir mange av dem.

Om saksedyr

Nattaktiv. Meget vanlig over hele Norge. Lever kun utendørs, men gjemmer seg om dagen i sprekker, ofte dørkarmer, vinduskarmer o.l., der de kan forekomme i store mengder. Lever av andre insekter og saftig plantemateriale. Ufarlig for mennesket. Saksedyr er brunrød og har en tydelig klosaks på bakkroppen. De har korte dekkvinger og er 10-16mm. Saksedyr har en utbredelse som omfatter størsteparten av verden. I Norge har saksedyr særlig stor forekomst i Sørøst-Norge og opp til Trøndelag.

Saksedyrs atferd

Noen år – eller på særlige steder – kan mengden av saksedyr bli spesielt stor. Dyrene er nattaktive og gjemmer seg vanligvis i sprekker og hulrom på dagtid. Saksedyr liker seg godt på steder med høy fuktighet, og når kvelden nærmer seg begynner dyrene å komme fram for å lete etter mat som primært består av plantedeler og døde dyr. Du har særlig stor sjans for å treffe på saksedyr på uryddig mark med mange stein og småkvister.

Saksedyr kan bli en plage dersom de søker opphold i husets sprekker og hulrom i stort antall. Om du opplever mange av disse dyrene i boligen kan det ofte skyldes mye fuktig markvegetasjon rundt huset.

Bekjemping av saksedyr

1. Ved stort antall i bygninger. Fjerning av individer med støvsuger
Vedvarende ”invasjon” kan hindres ved å fjerne fuktig markvegetasjon rundt
bygningen, samt ved å holde vinduer og dører tett lukket om natten.

Uansett omfang av plagene i forbindelse med skadedyr er ABC Skadedyrteknikk AS det trygge valget. Vårt tilbud er spesielt attraktivt på grunn av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi har lang fartstid i bransjen og kan håndtere alle typer problemstillinger innen skadedyr med stor rutine. Dette gjelder også i forhold til bekjempelse av saksedyr.

Ta kontakt om du har noen spørsmål om saksedyr

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu