Ekte lus

(Anoplura)

Har du problemer med lus?
Ta kontakt for en uforpliktende inspeksjon. Tlf. 913 81 160

Skade:

Allergisk reaksjon på bittene (kløe) og psykiske plager. Hodelus og flatlus kan ikke overføre sykdommer. Kroppslus kan overføre epidemisk flekktyfus, tilbakefallsfeber og skyttergravsfeber.

Om lus:

Lus er en gruppe insekter som lever av mange ulike næringsstoffer. Noen gnager på planter, alger og sopp og lignende, mens andre er parasitter og suger ut kroppsvæske eller spiser av et vertsdyr. Lus lever på mennesker og suger blod. Hodelusa lever og legger egg på hodehår. Den smitter ved hodekontakt. Kroppslusa holder til i klærne og legger egg her. Den overlever på mennesker som sjelden eller aldri skifter klær, og er derfor praktisk talt utryddet i Norge. Flatlus lever hovedsakelig på kroppshår rundt kjønnsorganene og i armhulene og spres ved intimkontakt. Den er sjelden i Norge. Lus er vingeløse og har kraftige bein. Voksne hodelus/kroppslus er smale og er ca 2-3mm lange og voksne flatlus er brede og er ca 2mm lange.
Uten mat (næring), vil lus dø innen ett døgn ved 30 grader, ved 23 grader dør den innen to døgn. Bare etter ett døgn uten mat, ved vanlig romtemperatur, vil hodelusa være så svekket at den ikke klarer å suge blod, og den vil derfor være dødsdømt. Det vil si at ingen barnehager, eller skoler har levende lus etter en helg

Bekjemping av lus:

1. Hodelus og flatlus behandles med lusemiddel (kjemisk behandling)
2. Hodelus kan også fjernes ved å kjemme eller barbere håret
3. Kroppslus bekjempes ved vask av kropp og klær

ABC Skadedyrteknikk AS er det tryggeste valget når du har behov for bekjempelse av lus. Vi har mange års bransjeerfaring, og vi kan derfor tilby profesjonelle metoder for å bli kvitt dine problemer med lus. Våre tjenester innen bekjempelse av lus er basert på godt innarbeidede rutiner og omfattende kunnskap.

Vår lange fartstid i bransjen har bidratt til at vi har kunnet inngå gunstige avtaler med ulike europeiske leverandører. Dette betyr at vi kan bekjempe lus til svært fordelaktige priser – uten at vi går på kompromiss når det gjelder kvalitet. Vårt attraktive tilbud dekker Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust og Vest Agder. Vi har vårt hovedkontor i Lier kommune i Buskerud.

Ta kontakt om du har noen spørsmål om lus. Vi har lang erfaring og kan hjelpe deg til et lusfritt hjem og arbeidsplass!

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu