Viktig å bekjempe pelsbille

Pelsbille (Attagenus pellio)
Har du mistanke om pelsbille bør du oppsøke profesjonell bistand for å redusere risikoen for ytterligere skade. Vi kan hjelpe deg med å bekjempe pelsbiller. Ta kontakt for en uforpliktende prat eller inspeksjon. Tlf. 913 81 160

Skade:

Larvene fra pelsbille gjør skade ved at det gnages hull i tekstiler og pels.

Om Pelsbille

Larvene lever av ull, pels, fjær og tørre insekter, utendørs i musebol og
fuglereder. Skadedyr i muséer, pels- og tekstilllagre med ull. Pelsbille er svarte, og har to hvite flekker midt på bakkroppen. Antyding til tre hvite flekker bakerst på halsskjoldet. Pelsbillene er ca 3.5-6 mm.

Pelsbillens atferd

Om sommeren finner man pelsbillen over alt i naturen på blomster og lignende. En voksen pelsbille har gode flygeevner. Det er vanlig at de om sommeren flyr inn i bygninger gjennom åpne vinduer. Man bør også være oppmerksom på at både pelsbille og larver fra pelsbille kan vandre inn i bygninger fra blant annet fuglereder i byggets ytterkonstruksjoner. En pelsbille er meget aktiv og kan tilbakelegge større distanser.

Det er vanligst å treffe den brune pelsbillen innendørs. Over tid kan de bli svært mange. Da bør det vurderes tiltak. De blir ikke borte av seg selv. Det er ikke lett å vite hvilket insekt som gjør skade. Veldig ofte tror man at problemet er klesmøll men det viser seg at man har problemer med pelsbille.

Brun pelsbille heter også ‘Majorstubillen’

Brun pelsbille kommer opprinnelig fra Afrika, men har vært i Europa fra og med begynnelse av 60-tallet. Brun pelsbille ble sett for første gang i Norge på Majorstuen i 1983 – derfor fikk den navnet ‘Majorstubillen’ på folkemunne. Etter hvert har den spredt seg rundt til resten av Oslo Vest og fra siden 1997 har den vært i hele Oslo. Det finnes også eksempler på at den brune pelsbillen har dukket opp andre steder i landet.

Bekjemping av pelsbille

1. Grundig mekanisk rengjøring ved hjelp av kraftig støvsuger
2. Fjerne formeringssteder og hindre tilgang til tekstilene
3. I spesielle situasjoner kan kjemisk behandling benyttes, men dette
er som oftest unødvendig

Vi jobber etter de høyeste standardene på området og kan levere profesjonelle løsninger skreddersydd etter akkurat dine behov og ønsker. I oss har du en pålitelig samarbeidspartner som har bygget opp en stor portefølje av fornøyde kunder i løpet av vår fartstid i skadedyrbransjen.

Vi er tilgjengelige i områdene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust og Vest Agder. Vi har vårt hovedkontor i Lier kommune i Buskerud.

Ta kontakt om du har noen spørsmål om pelsbille!

 

jordveps
moll
mygg
rotter
husbukk
Menu